Halep Hüsrev Paşa Camii / mahmut paşa cami görsel sahibi il kültür ve turizm müdürlüğü / Hüsrev paşa camini osmanlı zamanında dönemin en ünlü mimarı olan ve van'a gelen mimar sinan tarafından yaptırılmıştır.

Halep Hüsrev Paşa Camii / mahmut paşa cami görsel sahibi il kültür ve turizm müdürlüğü / Hüsrev paşa camini osmanlı zamanında dönemin en ünlü mimarı olan ve van'a gelen mimar sinan tarafından yaptırılmıştır.. 1567 yılında van beylerbeyi olan köse hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Lala mustafa paşa camii, yakutiye, erzurum. Kitâbesinde yazılı bulunan 952 (1545) veya 953 (1546) yılları herhalde inşaatın bitirilmesini göstermektedir. Uluçam kazı ve restorasyon çalışmalarını yürütmüştür. Hüsrev paşa camii eski van şehrinin orta kapı mahallesinde yer almaktadır.

Hüsrev paşa camii, diyarbakır'ın sur ilçesinde yer alan tarihî bir camidir. Saraçhane ardında eski hüsrev paşa câmisi vardır. Oğlu kurt bey, şehzadeliğinde ii. Osmanlı idaresinin diyarbakır'daki ikinci valisi beylerbeyi deli hüsrev paşa tarafından yaptırılan cami bina, planından da açık şekilde anlaşıldığı gibi aslında medrese (hüsreviye medresesi) olarak yapıldı. Senesinde kanuni sultan süleyman'ın halep valisi hüsrev paşa tarafından inşa edildi.

Gaziantep Boyacı Camii - Biantep.Com
Gaziantep Boyacı Camii - Biantep.Com from www.biantep.com
Hüsrev paşa camii, van kalesi arkasında yer alan ve van'ı ziyarete gelenlerin mutlaka görmesi gereken yapılardan bir tanesidir. Mimar sinan'ın eseri olan cami, 1567 tarihlidir. Hüsreviye camii ya da kısaca halep hüsrev paşa camii, suriye cumhuriyeti'nin halep kenti içinde bulunmakta olan tarihi bir osmanlı türk dinî yapımı. Yüzyıla ait mimar sinan eseri cami. Hüsrev paşa camii'nin kitabesindeki bilgiye göre; Yüzyıla ait mimar sinan eseri cami. Hüsrev paşa camii eski van şehrinin orta kapı mahallesinde yer almaktadır. 951/1544) osmanlı beylerbeyi ve veziri.

Osmanlı idaresinin diyarbakır'daki ikinci valisi beylerbeyi deli hüsrev paşa tarafından yaptırılan cami bina, planından da açık şekilde anlaşıldığı gibi aslında medrese (hüsreviye medresesi) olarak yapıldı.

1567 yılında van beylerbeyi olan köse hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Hüsrev paşa'nın halep'teki hüsreviyye camii ve külliyesi de mimar sinan'ın eseridir. Kesme taş, tromp ve tuğla kullanılmıştır. Hüsrev paşa camii, diyarbakır'ın sur ilçesinde yer alan tarihî bir camidir. Cami, hamam ve kervansaraydan ibaret olan külliye eski kervan ve sefer hüsrev paşa hanı başlıca menzillerden biri olarak daima kayıtlarda yer alır. Cami, sultan süleyman döneminde halep valisi iken hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Projesi mimar sinan tarafından çizilen medrese ve camii, ilk osmanlı tarzını yansıtması bakımından önemlidir. Kapısındaki târihte (hüsrev paşa tarafından) yaptırıldığı. Aynı zamanda iç mekanda bulunan çiniler hala göz doldurmaya devam etmektedir. Hüsrev paşa camii eski van şehrinin orta kapı mahallesinde yer almaktadır. Divane hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Salih paşa camii, sorgun, yozgat. Kanûnî sultan süleyman döneminde vezir deli hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır.

Hüsreviye camii ya da kısaca halep hüsrev paşa camii, suriye cumhuriyeti'nin halep kenti içinde bulunmakta olan tarihi bir osmanlı türk dinî yapımı. Uluçam kazı ve restorasyon çalışmalarını yürütmüştür. Aynı zamanda iç mekanda bulunan çiniler hala göz doldurmaya devam etmektedir. Yüzyılın hemen başlarında yaptırılan yahya paşa camii osmanlı idaresinin zirve dönemlerine rastlama. Ünlü mahkeme mimarı mimar sinan tarafından tasarlanmıştır.

Razgrad İbrahim Paşa Camii / 1930′lar | Eski Türkiye ...
Razgrad İbrahim Paşa Camii / 1930′lar | Eski Türkiye ... from www.eskiturkiye.net
Çünkü hüsrev paşa'nın ölüm tarihi tartışmalı olmakla beraber genellikle 951 yılının son ayları (1545) olarak kabul edilir. Yüzyılda kanuni sultan süleyman dönemi vezirlerinden deli veya divane lakaplarıyla maruf şam beylerbeyi hüsrev paşa tarafından halep çarşısı yanına inşa ettirilen hüsreviye camii ve külliyesi #ottomanempire #şam. Senesinde kanuni sultan süleyman'ın halep valisi hüsrev paşa tarafından inşa edildi. Kesme taş, tromp ve tuğla kullanılmıştır. Halep eyâleti beş yüz akçe mevleviyettir. Cami, medrese ve hamamdan meydana gelen bir külliyenin merkezini teşkil eder. Hüsrev paşa nın, halep teki külliyesinden başka, diyarbakır da yaptırdığı cami, medrese ve hanları, kahire de yaptırdığı geçit, çeşme, sarnıç ve mektebinin yanı sıra i̇stanbul da mimar sinan tarafından yapılan türbesinin civarında mektebi, çeşmesi ve çarşısı da vardı (özcan 1999: Hüsrev paşa mosque has been affected by all these changes from the time it was built to this day.covered with gypsum plaster, mon the original or nomentations different styles of different times were used.at the some time, we wish that hüsrev paşa mosque is restored according to its own.

Evliya çelebi, 1655'te geldiği diyarbakır'ın eserlerini anlatırken hüsrev paşa camii'nin mardin kapısı yakınında kalabalık cemaate sahip şirin bir ibadet yeri olduğunu belirtmiştir.

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde binalar yıkılırken, 1567 yılında van beylerbeyi koca hüsrev paşa tarafından yaptırılan 444 yıllık hüsrev paşa camii'nde deprem nedeniyle herhangi bir. Mimar sinan'ın eseri olan cami, 1567 tarihlidir. Hüsrev paşa camii, van kalesi arkasında yer alan ve van'ı ziyarete gelenlerin mutlaka görmesi gereken yapılardan bir tanesidir. Lala mustafa paşa camii, yakutiye, erzurum. Saraçhane ardında eski hüsrev paşa câmisi vardır. Salih paşa camii, sorgun, yozgat. Hüsrev paşa mosque has been affected by all these changes from the time it was built to this day.covered with gypsum plaster, mon the original or nomentations different styles of different times were used.at the some time, we wish that hüsrev paşa mosque is restored according to its own. Hüsrev paşa camini osmanlı zamanında dönemin en ünlü mimarı olan ve van'a gelen mimar sinan tarafından yaptırılmıştır. Aynı zamanda iç mekanda bulunan çiniler hala göz doldurmaya devam etmektedir. Osmanlı idaresinin diyarbakır'daki ikinci valisi beylerbeyi deli hüsrev paşa tarafından yaptırılan cami bina, planından da açık şekilde anlaşıldığı gibi aslında medrese (hüsreviye medresesi) olarak yapıldı. Yahya paşa camii, üsküp, madenonya 16. Hüsrev paşa nın, halep teki külliyesinden başka, diyarbakır da yaptırdığı cami, medrese ve hanları, kahire de yaptırdığı geçit, çeşme, sarnıç ve mektebinin yanı sıra i̇stanbul da mimar sinan tarafından yapılan türbesinin civarında mektebi, çeşmesi ve çarşısı da vardı (özcan 1999: Divane hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır.

Halep'te inşa ettiği yapısında mimar sinan, tek kubbeli cami fikrini geliştirmiş, yapının sağ köşesinde çokgen biçiminde klasik külahlı kalın ve bordur fatih'te bali paşa cami'nin yakınında yer alan hüsrev paşa'nın türbesi de mimar sinan'ın ilk önemli eserlerindendir. Hüsrev paşa camii, diyarbakır'ın sur ilçesinde yer alan tarihî bir camidir. Kanunî sultan süleyman döneminde vezir deli hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimar sinan'ın eseri olan cami, 1567 tarihlidir. Aynı ada sahip mahallede yer almaktadır.

Osmanlı'nın 22, Mimar Sinan'ın 2 eseri Halep'te yerle bir ...
Osmanlı'nın 22, Mimar Sinan'ın 2 eseri Halep'te yerle bir ... from im.haberturk.com
Mimar sinan'ın eserleri arasında sayılmaktadır. Hüsrev paşa camini osmanlı zamanında dönemin en ünlü mimarı olan ve van'a gelen mimar sinan tarafından yaptırılmıştır. Aynı ada sahip mahallede yer almaktadır. Halep eyâleti beş yüz akçe mevleviyettir. Yüzyılda medrese olarak inşa edilmişken sonradan camiye çevrilen yapı. Aynı zamanda iç mekanda bulunan çiniler hala göz doldurmaya devam etmektedir. Senesinde kanuni sultan süleyman'ın halep valisi hüsrev paşa tarafından inşa edildi. Hüsreviye camii ya da kısaca halep hüsrev paşa camii, suriye cumhuriyeti'nin halep kenti içinde bulunmakta olan tarihi bir osmanlı türk dinî yapımı.

Divane hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır.

Cami giriş kapısı üzerindeki kitabesine göre, van beylerbeyi köse hüsrev paşa tarafından 1567 tarihinde yaptırılmıştır. Kanûnî sultan süleyman döneminde vezir deli hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı idaresinin diyarbakır'daki ikinci valisi beylerbeyi deli hüsrev paşa tarafından yaptırılan cami bina, planından da açık şekilde anlaşıldığı gibi aslında medrese (hüsreviye medresesi) olarak yapıldı. Halepte bulunan, mimar sinanın yaptığı ilk cami. Çünkü hüsrev paşa'nın ölüm tarihi tartışmalı olmakla beraber genellikle 951 yılının son ayları (1545) olarak kabul edilir. Mimar sinan'ın eserlerinden biri olan caminin yapımında; Ayrıca halep'teki ilk büyük osmanlı eseri olma özelliğini taşıyan bu yapı tabhâneli camilerinde sonuncusu. Yaklaşık kare planlı olan harim mekanının üzeri tromp geçişli bir kubbe ile örtülüdür. Divane hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır. Yahya paşa camii, üsküp, madenonya 16. Boşnak asıllı bir devşirme olup ii. Hüsreviye camii ya da kısaca halep hüsrev paşa camii, suriye cumhuriyeti'nin halep kenti içinde bulunmakta olan tarihi bir osmanlı türk dinî yapımı. Cami, sultan süleyman döneminde halep valisi iken hüsrev paşa tarafından yaptırılmıştır.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Борис Ельцин И Навальный / 1 февраля 1931 года родился Борис Ельцин • Проект "Мягкая ... : Мы хотим, чтобы друзья, однокурсники, одноклассники, соседи и коллеги всегда оставались в контакте.

Мьянма Карта Мира : Где находится Бирма на карте мира / Подробная карта мьянмы с городами и регионами на сайте и в мобильном приложении яндекс.карты.